Wakf Aarhus

Hvad er islam?

Indholdsfortegnelse

Islam er en monoteistisk religion, der opstod i 700-tallet i den arabiske halvø. Dens tilhængere, kendt som muslimer, tror på enheden af Gud og troen på profeter, herunder Abraham, Moses og Jesus, som er æret i Islam.

Islam er verdens næststørste religion med over 1,8 milliarder tilhængere. Det er en religion, der bygger på underkastelse af Guds vilje og troen på Qur’anen, den hellige bog i Islam, som Guds ord. Muslimer tror, at Qur’anen blev afsløret for profeten Muhammed gennem englen Gabriel og at den indeholder Guds lære for menneskeheden.

Islams fem søjler:

Et af de vigtigste piller i Islam er De Fem Søjler, som er grundlaget for religionen. Disse søjler er:

  1. Shahadah: Dette er trosbekendelsen, hvor en person erklærer, at der ikke findes nogen anden Gud end Allah, og at Muhammad er hans profet.
  2. Salah: Dette er den rituelle bøn, som muslimer udfører fem gange om dagen med ansigtet vendt mod Kaabaen i Mekka.
  3. Zakat: Dette er den årlige almisse, som muslimer giver for at hjælpe de fattige og de behøvende.
  4. Sawm: Dette er fasten i løbet af måneden Ramadan, hvor muslimer afholder sig fra mad og drikke fra solopgang til solnedgang.
  5. Hajj: Dette er pilgrimsturen til Mekka, som alle muslimer er forpligtet til at gøre mindst én gang i deres liv, hvis de er fysisk og økonomisk i stand til det.

Islam er en religion, der fremmer fred, retfærdighed og lighed. Den lærer, at alle mennesker er lige for Guds øjne, og at alle skal behandles med venlighed og respekt.

Islam har en rig historie og kulturel arv, med en stærk tilstedeværelse i mange lande verden over. Muslimer følger en strenge adfærdskodeks kendt som De Fem Søjler i Islam fungerer som grundlaget for religionen og vejleder muslimer i deres daglige liv.

Islamiske principper

Udover De Fem Søjler har Islam også en række andre principper og overbevisninger, der forme måden, muslimer lever deres liv på. Disse inkluderer:

  1. Troen på én Gud: Muslimer tror på enheden af Gud og at han er skaberen af universet.
  2. Troen på profeter: Muslimer tror på en række profeter, der blev udvalgt af Gud til at sprede hans budskab til menneskeheden. Disse profeter inkluderer Abraham, Moses og Jesus, blandt andre.
  3. Troen på Qur’anen: Muslimer tror, at Qur’anen er Guds ord og indeholder Guds lære og vejledning for menneskeheden.
  4. Troen på Dommedagen: Muslimer tror, at på Dommedagen vil alle mennesker blive dømt af Gud baseret på deres handlinger under deres livstid.
  5. Troen på forudbestemmelse: Muslimer tror, at Gud allerede har bestemt denne livsbane, men at mennesker har fri vilje til at vælge deres handlinger.

Islam har også et stærkt fokus på fællesskab og almisse. Muslimer opfordres til at tage sig af dem i nød og at hjælpe dem, der har mindre held. Dette afspejles i praksis med zakat, eller almisse, som er en af De Fem Søjler i Islam.

Misforståelser af Islam

Der er flere misforståelser om Islam pga. medierne, som det er vigtigt at korrigere:

  1. Islam er en voldelig religion: Dette er en af de mest udbredte misforståelser om Islam. Faktisk lærer Islam fred og respekt for andre mennesker. Dette fremgår tydeligt af Qur’anen, der siger: “Der er ingen tvang i religion. Det rette vej er klart adskilt fra den forkerte.” (2:256)
  2. Muslimer er modstandere af videnskab og teknologi: Dette er ikke sandt. Islam har en lang historie inden for videnskab og teknologi, og mange af de videnskabelige opdagelser, vi tager for givet i dag, er faktisk baseret på forskning fra muslimske videnskabsmænd i fortiden.
  3. Muslimer er alle arabere: Selvom der er mange arabiske muslimer, er Islam en verdensomspændende religion med tilhængere i alle dele af verden, inklusive Asien, Afrika, Europa og Amerika.
  4. Muslimer er modstandere af demokrati: Dette er også en misforståelse. Islam lærer, at mennesker har retten til at vælge deres egen regering og at regeringen skal være ansvarlig over for befolkningen.
  5. Muslimer er modstandere af kvinders rettigheder: Dette er ikke sandt. Islam lærer, at kvinder og mænd er lige for Gud og har lige rettigheder. Dette fremgår bl.a. af Qur’anen, der siger: “Mænd og kvinder er lige for Gud.” (3:195)

Det er vigtigt at huske, at Islam, som alle andre religioner, har en lang historie og en kompleks kultur, og at det ikke kan reduceres til en enkeltstående udtalelse eller fordom. Det er altid vigtigt at lære om en religion fra sine egne kilder og ikke at dømme den ud fra misforståelser og fordomme.

Konklusion

Muslimer tror på enheden af Gud og på profeter, herunder Abraham, Moses og Jesus. Deres hellige bog, Qur’anen, er Guds ord, og de følger De Fem Søjler i Islam, der inkluderer trosbekendelsen, rituel bøn, almisse, faste og pilgrimstur til Mekka, for at guide deres daglige liv.

Vi har også diskuteret nogle af de almindelige misforståelser om Islam, herunder at det er en voldelig religion, at muslimer er modstandere af videnskab og teknologi, at de er arabere, at de er modstandere af demokrati, og at de er modstandere af kvinders rettigheder. Det er vigtigt at huske, at disse misforståelser er fordomme og ikke afspejler den sande natur af Islam.

I konklusion er Islam en religion, der fremmer fred, retfærdighed og lighed, og som opfordrer sine tilhængere til at leve deres liv i overensstemmelse med læren i Qur’anen og eksemplet sat af profeten Muhammad. Det er altid vigtigt at lære om en religion fra sine egne kilder og ikke at dømme den ud fra misforståelser og fordomme.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

John Doe

Cras finibus nisl massa. Vestibulum libero orci, venenatis vel pretium ut, varius vel tellus. Etiam vehicula erat vel lacus vehicula iaculis. Nunc egestas dictum dignissim. Fusce pellentesque facilisis quam eu scelerisque.

Suspendisse eleifend urna at dignissim cursus. Praesent tincidunt vel nunc euismod tincidunt. Donec maximus feugiat libero, lobortis fringilla elit dapibus nec. Ut laoreet elit id porttitor scelerisque. Fusce et dictum leo.

FAQ

Post Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om Os

Den Islamiske Fond (Wakf Aarhus) er jyllands størreste islamiske center. Vi har mange islamiske aktiviteter til muslimer og arbejder på at sprede islam’s budskab i Denmark.

Nyhedsbrev

Muslim man using misbaha to keep track of counting in tasbih

Tøv ikke med at sende en besked